Vieringen

Tijdens een viering van de Sjoelplaats kun je een boodschap verwachten die relevant is voor jouw leven. Door middel van onder andere muziek, gedicht, video en een pakkende overdenking gaan we luisteren naar wat God tot jou te zeggen heeft!

De vieringen van de eerste helft van 2023 staan in het teken van lessen die Jezus ons leert vanuit het evangelie van Matteüs.  

Kom en laat je verrassen in het gezellige restaurant van Biej de Tant in Schinveld. 

Het Onze Vader     

Het meest bekende christelijke gebed dat wereldwijd wordt opgezegd is ‘Het onze Vader’. Veel christenen kennen het uit hun hoofd en bidden het in hun persoonlijk leven. Daarnaast is het een bekend ritueel in veel zondagse kerkdiensten. Daarnaast wordt het gebeden op momenten dat de eigen woorden op zijn en het water tot aan de lippen staat. Maar wat zeggen en bidden we eigenlijk? Wat betekenen die grote woorden als Vader, Hemel, Brood, Koninkrijk, Vergeving? Tijdens deze viering halen we het oude stof van dit gebed af om te ontdekken dat het een bijzonder gebed is en een kostbaar geschenk dat Jezus aan zijn leerlingen gaf en daarmee ook aan ons!

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 11 juni om 11.00 uur bij restaurant Biej de Tant (Jabeekerstraat 12, Schinveld). 

Vraag, Zoek, Klop       

In ons dagelijkse leven komt heel wat op ons af; kleine beslissingen, zorgen, onzekerheden, teleurstellingen, en grote besluiten. Hoe gaan we daarmee om? En welke rol speelt gebed dan in ons leven? Jezus deed een opmerkelijke uitspraak waarin deze drie werkwoorden de hoofdrol spelen: “Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan.” Het is een Bijbeltekst met gigantische beloften, want als we gaan vragen, zoeken en kloppen, dan gaan we ontvangen, vinden en wordt de deur door onze hemelse Vader opengedaan. Toch kan dit schuren met de praktijk van je leven, want je hebt gebeden en gesmeekt en tòch heb je niet ontvangen. Hoe kan dit dan? En hoe ga je daarmee om? Tijdens de viering gaan we met deze vragen aan de slag en ontdekken we wat gebed kan doen en wie onze hemelse Vader is.

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 2 juli om 11.00 uur bij restaurant Biej de Tant (Jabeekerstraat12, Schinveld)

Het thema wordt nog bekendgemaakt   

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 23 juli om 11.00 uur bij restaurant Biej de Tant (Jabeekerstraat 12, Schinveld). 

In het water vallen…      

Dat is balen; het lukt niet en het verloopt totaal anders dan je had verwacht. Ondanks al je goede pogingen. Ondanks al je inzet. Ondanks al je uitgebreide voorbereidingen. Het is in het water gevallen…, je leven is anders verlopen dan jij je had voorgesteld. De vraag is: hoe ga je daarmee om als de stormen in je leven opsteken? De geschiedenis uit de Bijbel van vandaag wil je hierbij helpen doordat Jezus ons wordt voorgesteld als Degene die de macht heeft stormen te stillen en de macht heeft over het kwaad. Dit tot je laten doordringen, kan ervoor zorgen dat jij weer vaste grond onder je voeten krijgt en je, ondanks je situatie, nieuwe moed, hoop en rust ontvangt. Wie wil dat niet?

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 13 augustus  om 11.00 uur bij restaurant Biej de Tant (Jabeekerstraat12, Schinveld)

Geloofszekerheid    

Twijfel jij ook weleens? Stel je voor dat datgene wat over Jezus gezegd wordt niet waar blijkt te zijn en wat betekent dat dan voor mij? Kan ik daadwerkelijk in het christelijk geloof mijn vertrouwen stellen of kan ik beter mijn eigen leven leiden vanuit mijn eigen wijsheid en inzicht? Allemaal belangrijke vragen waarin jij je zomaar kunt herkennen. Tijdens deze viering gaan we ontdekken dat geloof meer is dan een zweverig gevoel dat zomaar weer kan verdwijnen. We hebben ook een verstand ontvangen dat we mogen inzetten en dat bij dit thema ontzettend belangrijk is. Dus wil jij wat stabieler staan in je geloof, kom dan, want dan is deze viering is dan precies wat je nodig hebt!

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 3 september om 11.00 uur bij restaurant Biej de Tant (Jabeekerstraat 12, Schinveld). 

Zie, zing, zet recht      

Een volheid van blijdschap, een overvloedige vreugde en een diep geluk spreken uit de bijzondere Psalm 96. Je zou er jaloers op kunnen worden, want diep van binnen verlangen we ernaar. Temeer omdat dit niet alleen geldt voor een paar mensen, maar dat de hele schepping daarin deelt. De bomen, de bergen, de aarde en de zee is vol vreugde en plezier. Dit staat ver af van hoe de aarde er nu voor staat met zijn overstromingen, tsunami’s, aardbevingen, vervuiling, hongersnoden, ziekten en verval. Maar, is dit slechts een ontoegankelijk en vreemd idee of zou het kunnen zijn dat dit werkelijkheid wordt? Ja, op een dag wordt dat werkelijkheid, maar nu vandaag kunnen we en mogen we al proeven aan die vreugde en blijdschap die dan volmaakt zal zijn. Hoe? Door te zien, te zingen en recht te zetten. Kom en ontdekt wat dit voor jou in het dagelijkse leven kan betekenen!

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 24 september om 11.00 uur bij restaurant Biej de Tant (Jabeekerstraat12, Schinveld)

De vieringen in het najaar van 2023 vinden

plaats op de volgende data: 

 

15 Oktober 

5 November

26 November

17 December (’s avonds) 

 

De vieringen vinden plaats op zondagochtend om 11.00 uur bij Biej de Tant (Jabeekerstraat12, Schinveld)

 

Voor meer informatie of contact:

6 + 2 =