Vieringen

Tijdens een viering van de Sjoelplaats kun je een boodschap verwachten die relevant is voor jouw leven. Door middel van onder andere muziek, gedicht, video en een pakkende overdenking gaan we luisteren naar wat God tot jou te zeggen heeft!

De vieringen na de lockdown staat in het teken van: Leven! Namelijk écht leven! Dat gebeurt als je kunt leven vanuit liefde, vertrouwen, vervulling, hoop en bevestiging. Kom en laat je verrassen in het gezellige restaurant van Biej de Tant in Schinveld. 

Leven vanuit verwachting 

Dát is een mooie positieve insteek: leven vanuit verwachting! In Nederland blijkt dat meer dan de helft van de inwoners met een negatieve blik door het leven gaat, terwijl leven vanuit een hoopvol verwachten mogelijk is. Niet omdat de omstandigheden zo florissant zijn, niet omdat de gezondheid altijd blakend is, niet omdat de relaties zo liefdevol zijn, maar doordat we terecht kunnen bij een grote God, die grote dingen kan doen! Hij is groter dan de situatie waarin wij ons bevinden. Daarom mogen we grote verwachtingen hebben voor dit leven: Hij wil in ons leven komen en ons helpen. Daarom mogen we ook grote verwachtingen hebben voor de toekomst: Hij heeft grootse en mooie plannen. In deze viering ga je ontdekken wat je werkelijk van God mag verwachten, maar ook hoe jezelf kunt groeien in een verwachtingsvol leven. Dus: be there!

Op zondagochtend 8 augustus om 11.00 vindt deze viering plaats bij Restaurant Biej de Tant (Jabeekerstraat 20, Schinveld).

Gezien de richtlijnen van de overheid is reserveren verplicht! Dit kun je doen door onderstaand contactformulier in te vullen of te bellen naar: 06-10366763. 

Aanmelden viering Leven vanuit verwachting

7 + 7 =

Leven in vreugde 

Hoe vind jij vreugde in je leven? Aan welke voorwaarden moet je leven dan voldoen? Volgens de van Dale is de definitie van vreugde: blijdschap. Het is een positieve emotie, waarbij jij je lekker in je vel voelt zitten. Vreugde heeft met innerlijke vrede en tevredenheid te maken. Het is blijvend en niet gebaseerd op uiterlijke omstandigheden die snel kunnen veranderen, maar op de innerlijke beleving van je hart. Zoals het is, is het goed. Dit soort vreugde kun je bij God ontvangen. Dit soort vreugde straalt licht uit zelfs in de diepste duisternis. Dit soort vreugde straalt vrede uit zelfs als het chaos is in je leven. Dit soort vreugde is ook voor jou beschikbaar. Wil jij weten hoe je die vreugde kunt ontvangen? Kom en ontdek het tijdens deze viering van de Sjoelplaats.

Op zondagochtend 5 september om 11.00 vindt deze viering plaats bij Restaurant Biej de Tant (Jabeekerstraat 20, Schinveld). 

Gezien de richtlijnen van de overheid is reserveren verplicht! Dit kun je doen door onderstaand contactformulier in te vullen of te bellen naar: 06-10366763. 

Aanmelden viering Leven in vreugde

15 + 3 =

Leven met je hemelse Vader

 

Het meest bekende gebed in de christelijke traditie is het “Onze Vader”. Het dateert uit de eerste eeuw toen Jezus dit gebed hier op aarde aan zijn leerlingen leerde. Wereldwijd wordt het miljoenen keer per dag gebeden en velen kennen het uit hun hoofd. Het begin van dit gebed is prachtig: “Onze Vader die in de hemel zijt”. Enerzijds wordt hier verbondenheid en intimiteit zichtbaar door het woord ‘vader’ en anderzijds wordt duidelijk dat het geen gewone vader is: geen aardse vader maar een hemelse Vader. God wil die hemelse Vader voor je zijn. Het is goed mogelijk dat jezelf niet de beste herinneringen hebt aan je aardse vader, maar je kunt God, de volmaakte en hemelse Vader leren kennen. Je mag het goede verwachten van God die zo graag je Vader wil zijn. Mis dit niet, want je leven wordt zoveel mooier!

Op zondagochtend 26 september om 11.00 vindt deze viering plaats bij Restaurant Biej de Tant (Jabeekerstraat 20, Schinveld).

Gezien de richtlijnen van de overheid is reserveren verplicht! Dit kun je doen door onderstaand contactformulier in te vullen of te bellen naar: 06-10366763. 

Aanmelden viering Leven met je hemelse Vader

13 + 15 =

Leven vanuit minachting naar hoogachting

We hebben allemaal weleens te maken gehad met minachting. Misschien werden we tijdens onze kinderjaren bekritiseerd en belachelijk gemaakt of hebben we een collega die een lelijk gezicht trekt als we een opmerking maken. Minachting is kwetsend en demoraliserend, het maakt relaties kapot en zorgt voor een laag zelfbeeld, schuldgevoelens, schaamte, stress en angst. Elisabeth, een vrouw uit de Bijbel die aan het begin van de eerste eeuw leefde, kan hierover meepraten. Zij werd geminacht omdat ze geen kind kon krijgen, een grote schande in de toenmalige Joodse cultuur. God zag het verdriet wat haar werd aangedaan en greep in met Zijn wonderlijke en machtige hand. Het onmogelijke gebeurde! Een mooie geschiedenis die jou kan helpen in jouw situatie. Kom en ontdek hoe Elisabeth hiermee omging!

Deze viering vindt plaats op zondag 17 oktober om 11.00 bij Biej de Tant (Jabeekerstraat12, Schinveld)

Gezien de richtlijnen van de overheid is reserveren verplichtDit kun je doen door onderstaand contactformulier in te vullen of te bellen naar: 06-10366763

Aanmelden viering Leven vanuit minachting naar hoogachting

7 + 12 =

Leven in de kracht van Gods Geest  

 

Een christelijk gebed wordt vaak afgesloten met: “In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest”. Dit is een gewoonte geworden, terwijl niet altijd wordt nagedacht over datgene wat uitgesproken wordt. Hoewel het al moeilijk is een voorstelling te maken van God de Vader en God de Zoon, is dat zeker het geval bij de Heilige Geest. Toch hebben we twee feestdagen met Pinksteren te danken aan de Heilige Geest, want toen werd de Heilige Geest uitgestort op aarde. Maar wat, of beter gezegd wie is de Heilige Geest en wat doet Hij? Tijdens deze viering gaan we ontdekken wat de Heilige Geest in jouw dagelijkse leven kan betekenen. Het is een ongekende Goddelijke krachtbron die ons ter beschikking staat en die we nodig hebben in een wereld waarin we geconfronteerd worden met teleurstelling, moeilijkheden en verdriet. De Heilige Geest wil een hulpbron zijn bij de woorden die we spreken, bij beslissingen die we maken en ten aanzien van de gesteldheid van ons hart. Wees welkom en ontdek deze bijzondere krachtbron in jouw leven!

Deze viering vindt plaats op zondag 7 november om 11.00 bij Biej de Tant (Jabeekerstraat12, Schinveld)

Gezien de richtlijnen van de overheid is reserveren verplicht! Dit kun je doen door onderstaand contactformulier in te vullen of te bellen naar: 06-10366763. 

Aanmelden viering Leven in de kracht van Gods Geest

6 + 6 =

Een ‘Magnifiek’ leven 

Wow…, gaaf…, tof…, super…, woorden schieten te kort om onder woorden te brengen datgene wat je voelt en ervaart. Je bent ervan onder de indruk en van je stuk gebracht. Het is goed mogelijk dat Maria zich zo heeft gevoeld toen ze hoorde dat zij door God was uitgekozen de moeder van Jezus Christus zou worden! Hoewel het leven van Maria op zijn kop stond door deze gebeurtenis, besefte ze dat er wat groots, magnifieks, prachtigs met haar was gebeurd. Daarom barstte Maria uit in een lofzang die voortkwam vanuit het diepst van haar ziel in het besef dat God geweldig en overweldigend goed was. Deze lofzang van Maria, die in de Bijbel staat, wordt ook het ‘Magnificat’ genoemd en is door veel bekende componisten op muziek gezet. In navolging van Maria gaan we tijdens deze viering God loven en prijzen, waarbij we zullen stilstaan wat dit met ons doet. Maar, we gaan ook op ontdekkingstocht waarom Maria het uitjubelt en wat dit voor ons vandaag de dag kan betekenen!

Deze viering vindt plaats op zondag 28 november om 11.00 bij Biej de Tant (Let op nieuwe locatie: Jabeekerstraat12, Schinveld)

Gezien de richtlijnen van de overheid is reserveren verplicht! Dit kun je doen door onderstaand contactformulier in te vullen of te bellen naar: 06-10366763.

Aanmelden viering Een 'Magnifiek' leven

1 + 12 =