Vieringen

Tijdens een viering van de Sjoelplaats kun je een boodschap verwachten die relevant is voor jouw leven. Door middel van onder andere muziek, gedicht, video en een pakkende overdenking gaan we luisteren naar wat God tot jou te zeggen heeft!

De vieringen na de lockdown staat in het teken van: Leven! Namelijk écht leven! Dat gebeurt als je kunt leven vanuit liefde, vertrouwen, hoop en met de Eerste en de Beste. Kom en laat je verrassen in het gezellige restaurant van Biej de Tant in Schinveld. 

Uit het huis van angst naar het huis van geloof! 

Angst lijkt een onderdeel te zijn geworden van ons dagelijkse leven en kan vele vormen aannemen. Zo kunnen we bang zijn voor een nieuwe pandemie of oorlog, maar ook financiële onzekerheid kan onrustig maken. Angst kan ook te maken met je persoonlijkheid. Bang om te falen. Bang om betrapt te worden. Bang om afgewezen te worden. Bang om te sterven. Bang om te geloven…

Ons leven kan onbewust beheerst worden door ongezonde angst. Deze angst kent negatieve gevolgen; het kan ons verlammen, boos maken, voor paniek of lichamelijke klachten zorgen, maar ook leiden tot grote ongerustheid en slechte gewoonten. Tegelijkertijd hebben wij veel manieren ontwikkeld om die angst maar niet te hoeven voelen: heel hard werken, steeds op zoek naar iets nieuws of je onderdompelen in sociale media. Maar, er zijn betere manieren om met je angst om te gaan. Niet langer te blijven in het huis van angst, maar over te gaan naar het huis van geloof. Het antigif tegen angst is geloof in een almachtige God die je wil bevrijden, zodat de angst je niet langer in zijn greep heeft. Dat klinkt toch goed? Hoe dat in z’n werk gaat, gaan we samen ontdekken.                                     

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 29 mei om 11.00 uur bij Biej de Tant (Jabeekerstraat12, Schinveld)

De ontmaskering  

De buitenkant is het eerste wat we zien en is in onze samenleving belangrijk. Zo komt het voor dat de buitenkant indrukwekkend en aantrekkelijk is, maar na een tijdje blijkt dat aan de binnenkant vervelende trekjes aanwezig zijn. Van de andere kant kan het ook voorkomen dat jij je eerste oordeel over iemand moet bijstellen, omdat de binnenkant mooier is dan je had gedacht. Kortom, we kunnen ons vergissen! Gelukkig kijkt God dwars door de buitenkant heen in ons hart. Dan hoeven we en kunnen we niets meer verbergen. In de geschiedenis van vandaag gaan we ontdekken dat Jezus Christus ontmaskert wat in een mensenharten leeft en dat Hij liefdevol reageert ook als het van buitenaf niet al te fraai uitziet. Dus kom zoals je bent en ontdek wat God in jouw hart wil doen!

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 19 juni om 11.00 uur bij Biej de Tant (Jabeekerstraat12, Schinveld)

Verlangen naar gerechtigheid! 

Gerechtigheid is een mooi woord. Het wordt omschreven als een term die niet alleen inhoudt dat recht wordt gedaan aan iemand die onrecht lijdt, maar ook aangeeft dat de boosdoener wordt gestraft. We weten allemaal hoe scheef dingen soms zijn: in de wereld, in ons land, in onze buurt, op het werk en in onze familie. Het gebeurt zo vaak dat mensen niet doen wat ‘recht’ is. Tegelijkertijd is recht een universeel verlangen. We willen dat recht wordt gedaan aan de oude vrouw wiens tasje wordt beroofd. Zoiets klopt niet en moet recht gezet worden. Jammer genoeg wordt in onze wereld heel wat onrecht gevonden; veraf en dichtbij. In veel gevallen wordt geen recht gedaan, vaak door de afwezigheid van bewijs.

Maar, waar is God dan? Ziet Hij dit onrecht, groot en klein, zomaar door de vingers? Betekent Zijn liefde niet dat Hij ook rechtvaardig moet zijn? Gaan die oorlogsmisdadigers zomaar vrijuit?

Tijdens deze viering buigen we ons over deze belangrijke vragen. Wil je antwoorden hierop, twijfel dan niet en kom!

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 10 juli om 11.00 uur bij Biej de Tant (Jabeekerstraat12, Schinveld)

Vanaf zondagochtend 14 Augustus gaan de vieringen bij Biej de Tant weer verder!

In de tussentijd worden kleinschalige vieringen georganiseerd in de Sjoelkelder. Voor meer informatie vul het contactformulier in.

We wensen jullie een goede zomer toe!

Voor meer informatie of contact:

15 + 15 =