Vieringen

 

 

 

Tijdens een viering van de Sjoelplaats kun je een boodschap verwachten die relevant is voor jouw leven. Door middel van onder andere muziek, gedicht, video en een pakkende overdenking gaan we luisteren naar wat God tot je te zeggen heeft!

In het najaar van 2019 staan de “Ik ben…” uitspraken centraal die Jezus Zelf heeft uitgesproken. De volgende vieringen zullen plaatsvinden:

 

Van harte welkom!

Een beetje gespannen sta je voor de voordeur met een prachtige bos bloemen. Je belt aan en wacht of de deur opengaat. Korte tijd later hoor je gerommel aan het slot en wordt de deur opengedaan. De stralende lach die op het gezicht van de ander verschijnt doet iedere twijfel wegnemen; je merkt je bent van harte welkom! Wat doet dat goed en blij stap je naar binnen.

Jammer genoeg is niet iedere ontvangst zo hartelijk. Het is teleurstellend als je merkt dat je niet écht welkom bent. Je kunt je dan buitengesloten voelen en eenzaamheid kan naar boven komen. Gelukkig is er één plaats waar je altijd van harte welkom bent en dat is bij God. Hij wijst je niet af en aanvaard je vanuit het diepst van Zijn hart. Hij ziet ernaar uit dat je thuiskomt bij Hem! Jezus zegt: “Ik ben de deur” en als wij thuis willen komen bij God, dan mag je deze deur openen. Je staat dan niet langer meer buiten, maar binnen. Achter deze deur vind je bescherming en veiligheid. Achter deze deur geniet je van de gastvrijheid en de goede zorgen die God aan je wil geven. Wat een warm welkom!

Wil jij ook thuiskomen bij God? Dan ben je van harte welkom bij deze eigentijdse viering op zondag 15 september om 11.00 uur op de nieuwe locatie van de Sjoelplaats: de Brikke Oave (Lindeplein 7, Brunssum).

Proost!

De Limburgse wijn floreert, mede dankzij de uitstekende mergelbodem en de goede zomers van de laatste jaren. Zo wordt in de provincie Limburg de grootste wijndruiventeelt verbouwd van Nederland en zijn Mergellandse wijnbouwers trots dat hun wijn Europese erkenning en een keurmerk ontvangen. Goede wijn behoeft geen krans!

Op dezelfde manier ziet God graag dat wij “goede wijn” voortbrengen in ons leven. Dat we gaan ervaren dat ons leven ertoe doet, dat we diep van binnen gaan beseffen dat we van betekenis zijn en dat God ons wil gebruiken in ons dagelijkse leven. De fundamentele vraag naar de zin van het leven komt dan naar voren.

In de Bijbel wordt het beeld van de wijnbouwer, de wijnstok en de ranken gebruikt. Jezus noemt Zichzelf de wijnstok, Zijn Vader is de wijnbouwer en Zijn volgelingen zijn de ranken. De vruchten zijn de goede daden die Zijn volgelingen laten zien. Tijdens deze viering gaan we ontdekken hoe we vruchtbare ranken kunnen worden en hoe belangrijk het is verbonden te zijn met de wijnstok, met Jezus Zelf. Een overheerlijke wijn zal dan het resultaat zijn: proost op het leven! Proost op goede wijn!

Deze stilteviering zal plaatsvinden op zondag 6 oktober om 11.00 uur in de Sjoelkelder.

Vervulling

Herken jij ook weleens zo’n leeg gevoel van binnen? Je mist iets in je leven, iets om vóór te leven en vraagt je af: is dit alles? Het leven gaat z’n gangetje en je probeert zo goed als het gaat het beste ervan te maken, maar de gevoelens van onrust, ontevredenheid en gejaagdheid blijven bestaan. Tegelijkertijd proberen we op allerlei manieren de honger diep van binnen te stillen: nog verder weg op vakantie, nog harder werken of nog een grotere auto. Afleiding wordt gezocht door op één avond niet één aflevering op de tv te kijken, maar de halve serie. Maar toch blijft die leegte van binnen bestaan.

Maar dan zegt Jezus: “Ik ben het brood dat leven geeft”. Jezus zegt als het ware: “Kom bij mij, want ik kan die leegte die in je leeft vullen. Als je bij mij komt, zul je nooit meer honger hebben.” Wat een geweldige belofte en er is genoeg voor iedereen!

Verlang jij ook naar dit ‘brood’ en verlang je ook naar deze vervulling in je leven? Kom dan zondag 20 oktober om 11.00 uur naar de Brikke Oave (Lindeplein 7, Brunssum) om te horen hoe jij dit brood kunt ontvangen!

Help: ik ben verdwaald

Onrust, spanning, een verhoogde hartslag, alertheid en dán paniek: help, je bent verdwaald! Tot overmaat van ramp ligt je mobiele telefoon thuis en zijn de wegenkaarten dusdanig verouderd dat ze niet meer te vertrouwen zijn. Overigens zou je ook echt niet weten waar je bent. Wat ga je doen? De één gaat op goed geluk verder rijden en ziet wel waar hij uitkomt. Een ander gaat bij de pakken neerzitten en laat moedeloos het hoofd hangen. En de volgende gaat op zoek naar mensen die hem verder kunnen helpen. De spanning stijgt…

Kijkend naar ons eigen leven kunnen we ook verdwalen; we staan op een kruispunt en weten niet welke afslag te nemen, we twijfelen wat de juiste richting is en zijn onzeker waar we uiteindelijk uitkomen. Dit kan voor heel wat spanning en stress zorgen…

In de Bijbel worden we vergeleken met schapen die verdwaald zijn. Juist dan mogen we beseffen dat er een goede Herder bestaat: Jezus Christus. Hij laat ons niet aan ons lot over, maar gaat op zoek naar het verdwaalde schaap en brengt het terug bij de kudde. Tijdens deze viering gaan we dit mooie beeld verder uitwerken en gaan we ontdekken wat dit praktisch in ons eigen leven betekent! Deze eigentijdse viering vindt plaats op zondag 17 november om 11.00 uur in de Brikke Oave (Lindeplein 7, Brunssum).

Nepnieuws en waarheid

Nepnieuws is een woord dat in onze tijd regelmatig wordt gebruikt. Nepnieuws is misleidende informatie in de vorm van nieuws, wat verspreid wordt om geld te verdienen, de publieke opinie te beïnvloeden of mensen tegen elkaar op te zetten. Door de sociale media gaat de verspreiding razendsnel. Maar als we onwaarheden als waarheid aannemen, is het moeilijk een goed gefundeerde mening te vormen. We kunnen ons afvragen: wat is dan nog waar en waar kunnen we de waarheid vinden?

Jezus zegt: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven.” Bij Jezus is waarheid te vinden, een fundament van waarheid dat onwankelbaar is en niet meedeint met de publieke opinie. Een waarheid die we in de Bijbel ontdekken. Hierin lezen we de waarheid over wie wijzelf zijn, wie God is en wie Jezus Christus is. Een waarheid die ook jouw leven kan veranderen, want het is een waarheid die vrijmaakt en hoop geeft!

Maar, hoe weet je nu of dit daadwerkelijk waar is? Kom en ontdek het zelf tijdens deze viering van de Sjoelplaats waarbij verschillende aspecten van waarheid aan bod zullen komen.  Deze viering vindt plaats op zondag 1 december om 11.00 uur in de Sjoelkelder.

Stralend licht!

Yes: kerstmis! De dagen zijn kort en de nachten lang, maar hoe gezellig ziet alles eruit met de vele lichtjes en de feestelijke winkelstraten. De lampjes die we thuis ophangen en de neergezette kaarsen zijn er in steeds meer soorten, kleuren en maten. Het is bijna niet voor te stellen dat we dit in de maand december niet zouden doen; de sfeer zou dan toch behoorlijk anders zijn. Met andere woorden Kerstmis en licht horen bij elkaar én versterken elkaar. Dit is ook het geval als we naar de betekenis van Kerstmis kijken: Jezus werd geboren op deze aarde. Dit was niet zomaar een gebeurtenis, maar God werd mens en Hij kwam om deze wereld te verlichten. Jezus zegt Zelf: “Ik ben het licht”. Hij is het licht in het donker. Het is een prachtig beeld van wat God in jouw leven wil doen; Hij wil Zijn licht in jouw hart laten schijnen. Dat betekent vergeving, vreugde, warmte, liefde, bevrijding, hulp en redding. Wie wil dat nu niet?

Wat een bijzonder kerstfeest zal het zijn als we niet alleen onze huizen verlichten, maar ook ons hart door het licht van Jezus, het Kindje dat geboren werd in Bethlehem. Dan wordt het écht feest, dan wordt het écht licht in je leven!

Deze kerstviering vindt plaats op zondag 22 december om 20.00 uur in de Brikke Oave (Lindeplein 7, Brunssum)