Filmavond: Paulus 

Thema-avond: 

De duisternis ontmaskert

Deze filmavond vindt plaats op vrijdagavond 27 maart om 19.30 uur in huiselijke kring plaats.

Vooraf aanmelden is nodig in verband met de voorbereiding.

Filmavond: Paulus de apostel van Christus 

Deze film vertelt het verhaal van de apostel Paulus toen hij door Nero in Rome gevangen werd gehouden. Hij wordt door Lucas regelmatig bezocht, hoewel hij steeds zijn leven riskeert. In de tussentijd laat keizer Nero de christenen boeten voor de brand in Rome. Terwijl Paulus op zijn executie wacht, schrijft Lucas het Bijbelboek Handelingen dat de geboorte van de kerk weergeeft. In de tussentijd wordt Paulus zwaar gefolterd in de gevangenis en achtervolgd door zijn misdaden uit het verleden, toen hij een meedogenloos vervolger van de eerste christenen was. Een indrukwekkende film die een inkijk geeft in de verschrikkingen die de eerste christenen moesten ondergaan én van de hoop die door het geloof in Jezus Christus in hen was!

Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=LyOqQZUDdO4 (Deze trailer is zonder Nederlandse vertaling, de film zal afgespeeld worden met Nederlandse vertaling)

 

Aanmelden of meer weten?

13 + 6 =

Deze thema-avond vindt plaats op donderdagavond 30 april om 19.30 uur in huiselijke kring.

Vooraf aanmelden is nodig in verband met de voorbereiding.

Thema-avond: De duisternis ontmaskert

Overal worden we ermee geconfronteerd; op de televisie, in de krant, via reclames en de gezondheidszorg. Occultisme is hot! Hoewel deze overkoepelende term minder bekend is, houden zich veel mensen hiermee bezig, denk maar aan waarzeggerij, spiritisme (het oproepen van doden), paranormale geneeswijzen (reiki, accupunctuur), toverij en astrologie. Wie heeft niet gehoord van ‘glaasje draaien’? Voor veel tieners is het spannend tijdverdrijf. Maar is het allemaal onschuldig?

Occultisme is een verzamelbegrip voor verschillende rituelen en praktijken die betrekking hebben op bovennatuurlijke, onverklaarbare fenomenen die niet door God zijn bewerkstelligd, maar uit het rijk van de duisternis komen. Het woord is afkomstig uit het Latijn en betekent letterlijk ‘verborgen’ of ‘geheim’. Mensen die zich inlaten met occulte praktijken worden vroeg of laat geconfronteerd met de onvermijdelijke negatieve gevolgen. Hoogste tijd om te gaan luisteren naar datgene wat de Bijbel hierover te zeggen heeft, waardoor we de duisternis kunnen ontmaskeren en Gods licht helder kan gaan schijnen!

.

 

Aanmelden of meer weten?

5 + 12 =