Thema-avond: 

De duisternis ontmaskerd 

Deze thema-avond vindt plaats op donderdagavond 24 februari om 19.30 in de Sjoelkelder. Vooraf aanmelden is nodig in verband met beperkt aantal plaatsen.

 

De duisternis ontmaskerd 

Overal worden we ermee geconfronteerd; op de televisie, in de krant, via reclames en de gezondheidszorg. Occultisme is hot! Hoewel deze overkoepelende term minder bekend is, houden zich veel mensen hiermee bezig, denk maar aan waarzeggerij, spiritisme (het oproepen van doden), paranormale geneeswijzen (reiki, accupunctuur), toverij, taoïsme en astrologie. Wie heeft niet gehoord van ‘glaasje draaien’? Voor veel tieners is het spannend tijdverdrijf. Maar is het allemaal onschuldig?

Occultisme is een verzamelbegrip voor verschillende rituelen en praktijken die betrekking hebben op bovennatuurlijke, onverklaarbare fenomenen die niet door God zijn bewerkstelligd, maar uit het rijk van de duisternis komen. Het woord is afkomstig uit het Latijn en betekent letterlijk ‘verborgen’ of ‘geheim’. Mensen die zich inlaten met occulte praktijken worden vroeg of laat geconfronteerd met de onvermijdelijke negatieve gevolgen hiervan. De hoogste tijd om te gaan luisteren wat de Bijbel hierover te zeggen heeft en dat gaan we op deze thema-avond doen!

Wil je meer weten? Kom en meld je aan! 

 

Aanmelden of meer weten?

12 + 9 =