Thema-avonden:

Het avondmaal

Bijbel en internet 

Deze thema-avond vindt plaats op donderdagavond 21 november om 19.30 uur in huiselijke kring.

Vooraf aanmelden is nodig in verband met beperkt aantal plaatsen.

Thema-avond: het avondmaal

Waarom vieren we het avondmaal?

In bijna alle kerken wordt een plaats ingeruimd voor het avondmaal. Maar waarom is het avondmaal belangrijk? En wat betekent het avondmaal eigenlijk? Dat zijn vragen waarop we tijdens deze thema-avond antwoord gaan zoeken vanuit de Bijbel.

Het avondmaal hoort bij het christendom. Jezus Christus heeft het avondmaal zelf ingesteld en ons opgedragen dit in praktijk te brengen om te herdenken wat Hij voor ons op het kruis voor Golgotha heeft gedaan. Daar heeft Hij redding gebracht doordat vergeving van zonden mogelijk is door Zijn dood. Hierdoor kunnen wij een nieuw begin in ons leven maken samen met God!

Tijdens het avondmaal sprak Jezus het volgende uit:

“En hij nam een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood, deelde het uit en zei: ‘Dit is mijn lichaam dat voor jullie gegeven wordt. Doe dit, telkens opnieuw, om mij te gedenken.’ Zo nam hij na de maaltijd ook de beker, en zei: ‘Deze beker, die voor jullie wordt uitgegoten, is het nieuwe verbond dat door mijn bloed gesloten wordt.’” (Lukas 22:19-20)

Wat Jezus zegt is bijzonder. Hij vergelijkt het brood en de wijn met zijn lichaam en bloed. Hij laat zien dat Hij uit liefde zijn leven gegeven heeft. Het avondmaal helpt ons om de betekenis van Zijn lijden nooit te vergeten!

Wil je meer weten? Kom en meld je aan!

Aanmelden of meer weten?

1 + 13 =

Deze thema-avond vindt plaats op dinsdagavond 14 januari om 19.30 uur in huiselijke kring.

Vooraf aanmelden is nodig in verband met de voorbereiding. 

Thema-avond: De Bijbel en internet

De Bijbel is de basis van het christelijk geloof en helpt ons te ontdekken wie God is, wat Hij van plan is met deze wereld en met jou. De Bijbel wordt ook “het Woord van God” genoemd en dat maakt de Bijbel écht waar en ook nog eens uniek! De Bijbel, een boek dat steeds nieuwe inzichten geeft!

De Bijbel kan vanuit een papieren versie gelezen worden, maar ook op internet zijn de mogelijkheden groot en divers. Op deze thema-avond gaan we ontdekken hoe we gratis met de Bijbel aan de slag kunnen gaan via internet. Zo laat Math Pantus ons zien dat de Bijbel te lezen is in veel talen en vertalingen. Hij toont ons de mogelijkheid op thema te zoeken en dat je naar de Bijbel kunt gaan luisteren. Ook de mooie relatie tussen kunst en Bijbel komt naar voren. Dus wil je meer weten over de mogelijkheden die vrij voor iedereen beschikbaar zijn, dan ben je hier aan het juiste adres!

Aanmelden of meer weten?

14 + 13 =