Stiltewandeling

 

 

Deze stiltewandeling vindt plaats op zaterdagochtend 25 mei. We verzamelen om 9.45 uur “Biej de Tant” in Schinveld (Bouwbergstraat 126)

Vooraf aanmelden is noodzakelijk in verband met een beperkt aantal plaatsen.

Stiltewandeling

“Wandelen is een vorm van luchten van de ziel. Terwijl je voeten meer grip op het pad krijgen, vliegen je gedachten steeds verder weg.” (J. Hermsen)

Lichaam en geest horen bij elkaar; zo kunnen we met lichamelijke activiteiten ons gevoel van welbevinden verhogen. En wandelen is bij uitstek daarvoor geschikt! Tijdens het wandelen maakt je lichaam endorfine en serotonine aan en deze hormonen zorgen ervoor dat je een blij en ontspannen gevoel krijgt. Daar komt bij dat het stresshormoon cortisol daalt. Angstige en depressieve gevoelens kunnen daardoor zelfs afnemen. Wandelen maakt dus blijer, rustiger en minder gestrest. Het haalt de haast uit je hoofd en verheldert je blik op wat er in je leeft. Deze positieve effecten worden versterkt als je wandelt in de natuur. Uit onderzoek blijkt dat wandelen in de natuur goed is voor je geest. Je zintuigen worden geprikkeld en staan op scherp: een vogel die je hoort zingen, een takje dat je voelt knappen onder je voet, de wind die met je haren speelt.

Door in stilte te wandelen wordt daar nog een schepje bovenop gedaan: het opgaan in de omgeving biedt mogelijkheden tot verdieping, tot het nadenken over wezenlijke vragen, tot bezinning over geloofsvragen en wat God voor je kan betekenen.

Dus laat je dagelijkse beslommeringen even achter en ga al wandelend op zoek naar antwoorden, nieuwe inspiratie en rust!

De wandeling is circa 4 km lang. Na de wandeling is het mogelijk nog even na te genieten met een kop koffie/thee in het restaurant (voor eigen rekening) en onderlinge ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden of meer weten?

1 + 13 =