Bemoedigen doet goed!

Clemenskerkje

 

Als afsluiting van het seizoen gaan we samen picknicken! De picknickplaats bevindt zich tussen Wijlre en Randsdaal. We verzamelen om 10.15 bij het Clemenskerkje in Brunssum (Groeneweg 2-4). Voor verdere informatie of aanmelden neem contact op met Jacqueline.

 

Bemoedigen doet goed

Een compliment, een schouderklopje, een bemoedigende blik, wat kan dat ons goed doen! We hebben het allemaal nodig en kunnen het allemaal uitdelen. Op het ene moment ben je in staat een ander te bemoedigen en op het andere moment mag je een bemoediging dankbaar in ontvangst nemen. Laten we hier niet te zuinig mee zijn, want bemoediging doet iets!

Bemoedigd worden betekent dat we gezien worden in onze zwakheid, mislukking, pijn, verslagenheid, frustratie, ongeloof, twijfel of leegheid. Daarin worden we niet afgewezen, maar worden we liefdevol aangeraakt door de ander. Ook door de Ander; namelijk God zelf. Want juist op die momenten dat de moed ons in de schoenen zinkt, kan God ver weg lijken, lijkt de hemel van koper en lijkt God onbereikbaar. Dan is bemoediging één van de belangrijkste dingen die we kunnen doen: echte en oprechte verbinding maken met de ander. De oppervlakkige, gezellige en joviale buitenkant laten we even varen en gaan in verbondenheid met elkaar delen wat van binnen leeft. Zonder afwijzing, zonder oordeel, zonder angst maar naast elkaar en voor elkaar. Écht contact van hart tot hart waarin liefde de bron is van waaruit we elkaar bemoedigen en waarin we de ander op God kunnen wijzen die dé bron van liefde is.

   “Maar wie hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht:
   Hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar,
   Hij loopt, maar wordt niet moe,
   Hij rent, maar raakt niet uitgeput”
   (Uit de Bijbel: Jesaja 40:31)

Heb jij een portie moed nodig? Kom dan en laat je bemoedigen!